Maalämpöjärjestelmät

Ympäristöystävällinen, energiatehokas ja edullinen lämmitysjärjestelmä.

Maalämpö on halpaa; maalämmöllä lämmitys keskimäärin 500-1000 euroa, investointihinnat alkaen kaukolämmön investoinnin verran. Maalämpö on ympäristöystävällinen ja toimintavarma lämmitysmenetelmä. Tuhannet teollisuuslaitokset, asunto-osakeyhtiöt ja omakotitalon rakentajat ovat jo valinneet lämmitysjärjestelmäksi maalämmön. Syy on aina sama: halutaan alentaa merkittävästi lämmityskustannuksia ja saada ympäristöystävällistä, edullista ja huoletonta lämpöä.

Maalämpölaitteisto koostuu lämpökaivosta keruuputkistoineen, lämpöpumpusta sekä talon varsinaisesta lämmitysjärjestelmästä. Talon lämmityslaitteisto voi olla vesikiertoinen patteri- tai lattialämmitys, jossa kiertävän veden lämmittäminen tapahtuu maalämpöpumpun avulla.

Maalämpöjärjestelmä toimii siten, että lämpökaivon veteen varastoitunut maaperän sitoma auringon lämpö lämmittää keruuputkessa kiertävää nestettä muutamalla asteella. Lämpöpumpun höyrystimessä nesteen lämpö muutetaan lämmitysjärjestelmän tai käyttövettä lämmittävän järjestelmän tarvitsemaksi lämmöksi. Hyvän hyötysuhteensa ansiosta maalämpöjärjestelmä on tehokkain nykyisin tunnetuista lämmitysjärjestelmistä. Valittavan lämmönlähteen tyyppi riippuu mm. talon energiatarpeesta, sen lämmitysjärjestelmästä ja ympäröivästä luonnosta.

Maalämpö soveltuu lämmityksen lisäksi erinomaisesti myös tilojen viilennykseen. Viilennys maalämpöpumpulla on ehdottomasti edullisin tapa viilennyksen tuottamiseen; viilennyskustannukset tällä menetelmällä vastaavat noin kahden hehkulampun vaatimaa energiamäärää.

Lämmitysjärjestelmän uusiminen

Toimenpidelupa vaaditaan silloin, kun rakennuksen lämmitysjärjestelmä vaihdetaan tai uusitaan maalämpöä hyödyntäväksi tai kun sitä halutaan käyttää lisälämmönlähteenä. Toimenpidelupa haetaan kunnan rakennusvalvonnasta. Kunta hinnoittelee luvat itsenäisesti.

Teemme tarvittaessa lupahakemukset puolestanne valmiiksi asti erillisellä sopimuksella.

Kannattaako säästäminen?

Okt:n öljylämmityksen vaihtaminen maalämpöön mahdollistaa selvät välittömät hyödyt:
2400 € + 2400 € + 4000 € = 8800 €!

Kannattaako? Maalämpö on mielestämme kannattava investointi. Saat heti hyötyä jopa 8000 €. Lisäksi säästät vuosittain käyttökustannuksissa jopa tuhansia euroja selvää rahaa. Nämä ovat siis kokonaishyötyjä maalämpöön siirtyvälle. Maalämmön hankinnasta maksat hyödyt huomioituna alkaen 8000 euroa.

Kuulostaako hyvältä? Tällä kaavalla nämä hyödyt toteutuvat;
Puolisoiden kotitalousvähennys + öljysäiliön täyttö = 45 % maalämpötoimituksen hinnasta
Säästämisen lähtökustannukset täydellisestä maalämmön asennuksesta esimerkkiasennushinnoin alla olevassa taulukossa. Hinnat sisältävät maalämpöpumpun, porakaivon porauksen, asennuksen, sekä käyttöönoton.

Öljyn kulutus Arvioitu ”avaimet käteen”- hinta
l500 l 12 900 €
2500 l 15 300 €
3500 l 17 100 €
4500 l 20 400 €

Ota meihin yhteyttä, sillä mitä tahansa tarvitsetkin, saat meiltä oikean maalämpöratkaisun kaikkiin tarpeisiin ja taloihin.

 

MAALÄMPÖJÄRJESTELMÄT AVAIMET KÄTEEN –RATKAISUNA

Meiltä saat:

  • Henkilökohtaisen tarvekartoituksen
  • Suunnittelun ja mitoituksen
  • Lämpökaivon porauksen
  • NIBE:n ja Boschin lämpöpumput
  • Lattialämmitys- ja patterijärjestelmät asennettuna
  • Lattian valutyöt
  • Käyttökoulutuksen
  • Asennus ja huoltopalvelut

Asiakaspalvelu ja tekninen asennettujen laitteiden käyttäjälle

NIBE Energy Systems Oy  
PL 257, Juurakkotie 3
01511 Vantaa

Vaihde 09 274 5970
fax: (09) 274 697 40
info@nibe.fi

 

Bosch Lämpöpumput

Robert Bosch Oy
Äyritie 8 E
01510  Vantaa

010 480 8600

bosch-climate.fi

 

Ota yhteyttä

Oli projektisi iso tai pieni, autamme sinua luotettavasti ja ammattitaidolla.

Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Lämmitys

Pyydä ilmainen mitoituskäynti