Referenssit

Olemme asentaneet vuodesta 2010 arviolta 400 lämmitysjärjestelmäää. Tämä säästää asiakkaidemme varoja jopa 1,5 miloonaa euroa joka vuosi. Kiinteistökohtaiset säätöt ovat 1000 – 40.000 euroa. Mitä isompi on ollut lämmitystarve, sitä suuremmat ovat olleet säästöt. Olemme asentaneet vähintään muutaman lämmitysjärjestelmän joka Pohjois-Savon kuntaan. Kalustomme on liikkuvaa, joten pyydä tarjous vaikka asuisit 150 km:n päässä Kuopiosta. Olemme poranneet ja asentaneet paljon lämmitysjärjestelmiä myös Varkaudessa, Leppävirralla, Siilinjärvellä, Nilsiässä (nyk.Kuopio)  Joensuussa ja Keiteleellä. Ylipäätään siellä, missä ihmiset haluavat ylläpitää kiinteistönsä teknistä kuntoa, olla huolettomia lämmityksen suhteen, säästää luontoa ja omaa kukkaroa. Alla kertomuksia NIBE-laitteistojen omistajista.

PILP F750+SAM

Laitteiston asennus on suoritettu 2012 kesällä 157 m2 uusdistaloon, joten laite on toiminut nyt moitteetta 4 1/2 vuotta 12/2016 mennessä. Laitteiston käyttökokemusta on kuopiolaisella kiinteistönomistajalla tai täsmällisemmin entisellä uudisrakentajalla nyt vuosien ajalta. Asennus sujui päivässä, kanava-asennukset kytkettiin ja otettiin samalla käyttöön, kun talo oli loppusiivottu. Laitteen perusarvot asetettiin kohdalleen käyttööoton yhteydessä, jotta ilmanvaihdon tehot ym. vastasivat tarkoitustaan.

Laite sijoittui kodinhoitohuoneeseen näppärästi, eikä erillistä teknistä tilaa tarvittu. PR-Lämmöstä autoimme jakotukkien ja kanaviston sijoitteluun liittyvissä kysymyksissä.

Laite on hoitanut kiinteistön käyttöveden lämmityksen, sekä lattioiden lämmityksen, ilmanvaihdon ja lämmöntalteenoton lämmittäen sisääntulevan ilmankin. Ihme laite, vaikka ei laite mitään ihmettä sisällään pidä, ainoastaan invertterisäätyvän kompressorin, yli 200 litraa vesitilavuutta ja hyvin suunnitellun ohjausohjelmiston. Kokonaisteho laitteistolla on 12,5 kW, joten näillä tehoilla lämmittäisi jopa yli 300 m2 nykyaikaisen talon.

Laite on asukkaan mukaan kaivannut ainoastaan suodattimen puhdistuksen imuroimalla. Muuta touhua laitteen parissa ei ole ollut. Ilmansuodatin tosin joudutaan joka talossa puhdistamaan, jossa on LTO käytössä. Laite itsessään on siis täysin huoltovapaa. Käyttöveden luksus-toiminto jäi kerran laittamatta alussa päälle, kun 8-hengen miesporukka saunoi useita tunteja. Kun luksustoiminto laitettiin päälle, alkoi laite tuottaa tehostetusti lämmintä käyttövettä. Energiankulutus laitteella, joka tuottaa lämmityksen, lämpimän käyttöveden ja jäähdytyksen, noin 5000 kWh / vuosi. Tässä lukemassa on siis mukana koko ajan pyörivä ilmanvaihtolaitteisto. Kotitaloussähkön osuus tässä kiinteistössä on noin 8000 kWh / vuosi.

Asukas kertoi, että helpompaa ratkaisua ei ole!

 

Omakotitalon saneeraus alkoi lämmitysjärjestelmän vaihdolla

Brittiläis-suomalainen Stephen ja Riitta Jonesin perhe muutti Espoon Latokaskessa sijaitsevaan omakotitaloonsa lokakuussa 2009. Puurakenteinen, ja 146 neliöinen talo on rakennettu 1975 ja talossa oli muuttohetkellä öljylämmitys. Omistajanvaihdoksen yhteydessä talon öljysäiliö tyhjeni ja vanha öljykattilakin alkoi reistailla, joten uusia asukkaita odotti lämmitysjärjestelmän remontti.

Monia lämmitysjärjestelmiä harkittiin ja lopulta Jonesit päätyivät ympäristöystävälliseen maalämpöön mm. edullisten käyttökustannusten houkuttelemana. Maalämpöpumpuksi valittiin 180 litran lämminvesivaraajalla varustettu NIBE F1245. Pumppu istui hyvin suhteellisen ahtaaseen tilaan. Suunniteltu aikataulu piti; porakaivon teko kallioon kesti pari päivää ja muuten asennus vei noin viikon.

Jonesit ovat olleet tyytyväisiä maalämpöön. Lämpötila on pysynyt tasaisena vähällä säädöllä ja käyttöönotto sujui vaivattomasti. Stephen ja Riitta Jones luottavat maalämmön olevan investointi, joka maksaa itsensä takaisin ripeässä tahdissa.

Hyvinkään Asuntomessut 2013, kohde 17 Villa ISOVER

Arkkitehtikilpailun voittajatalon energiatehokkuus perustuu lämmitysratkaisujen lisäksi rakennuksen muotoon, hyvään eristykseen ja tiiviyteen. Lämmityksestä huolehtivat NIBE F1145 -maalämpöpumppu, aurinkokeräimet sekä suuri varaava tulisija. Tiivistä taloa voidaan kesäaikaan tarvittaessa jäähdyttää maalämpökaivon avulla.

NIBE lämmitysjärjestelmän vuotuinen lämpökerroin eli COP on aurinkojärjestelmän avulla jopa 6-7. NIBE VPAS on kaksoisvaippavaraaja, joka voidaan liittää lämpöpumpun lisäksi myös esimerkiksi aurinkokeräimiin. Varaajassa on samassa paketissa niin lämmitys- kuin käyttövesivaraajakin. Katolla on 80 m² aurinkopaneeleja sähkön tuotantoon sekä 6 m² aurinkokeräimiä lämpimän käyttöveden tuotantoon. Kesäisin ylimääräinen aurinkoenergia voidaan syöttää sähköverkkoon tai lämpökaivoon.

Hybridijärjestelmä mahdollistaa energian tuottamisen aina edullisimmalla tavalla. Esimerkiksi käyttövesi ja kosteat tilat lämpenevät kesäaikaan aurinkokeräimien avulla, ja sydäntalvella varaava takka täydentää maalämpöä. Energiankulutusta seurataan tarkasti, jotta tiedetään, paljonko energiaa saadaan tuotettua ja mihin se kulutetaan.

Maalämpöä kotiin ja pian myös uima-altaaseen

Rauno ja Annukka Haapasalo viettävät eläkeläispäiviään Tuusulan kunnan Jokelassa. Pariskunnan tiilivuorattu, 250-neliöinen omakotitalo on rakennettu 1980. Vuonna 2006 Haapasalot päättivät vaihtaa öljykeskuslämmityksen taloudellisempaan ja ympäristöystävällisempään lämmitysmuotoon. He saivat tietoa erilaisista ekologisista lämmitysvaihtoehdoista Suomen lämpöpumppuyhdistykseltä (www.sulpu.fi), ja vakuuttuivat maalämpöpumpun sopivuudesta talonsa lämmöntuottajaksi.

Tarjouspyyntö maalämpöpumpusta lähti kolmeen eri yritykseen, ja ostopäätökseen vaikuttivat niin tuttu myyjä kuin kilpailukykyinen hintakin. Nibe Fighter 1220 -maalämpöpumppu asennettiin syksyllä 2006, ja lämmönkeruuputket sijoitettiin 160m syvään porakaivoon. Lämmitys yhdistettiin vanhoihin pattereihin. Lämpöpumppu lämmittää myös kodin käyttöveden, ja vesi on riittänyt hyvin, vaikka käyttäjien määrä väliaikaisesti kasvaa pojan perheen tullessa vierailulle.

Haapasalot ovat olleet todella tyytyväisiä ratkaisuunsa. Maalämpöpumppu on hiljainen verrattuna öljylämmitykseen – aikaisemmin öljypolttimen käynnistymisen kuuli koko talossa. Enää ei tarvitse huolehtia siitä, että öljy loppuisi. Taloudelliset näkökohdat tuovat myös hymyn huulille; talon ja käyttöveden lämmityskulut ovat vuoden aikana olleet vain 400 euroa!

Näin ollen muutokseen sijoitettu 14 000 euroa tulee maksamaan itsensä takaisin muutamassa vuodessa. Lisäksi maalämpö mahdollistaa seuraavan muutoskohteen – Haapasalojen tulevana projektina on hankkia lämmönvaihdin, jonka ansiosta pihan uima-allas saadaan lämmitettyä.

Nämä esimerkkikohteet olemme asentaneet muutaman viime vuoden aikana:

Pettersteel Oy uudet toimitilat Kuopio

Nibe 1345-40 kw maalämpöpumppu
Porattu lämpökaivoja 835 m (4 kpl)

PS-Tasotyö Oy uudet toimitilat Kuopio

1345-60 kw maalämpöpumppu
Porattu lämpökaivoja 1400 m (8 kpl)

Rivitalo Nilsiä

Nibe 1345-40 kw maalämpöpumppu
Porattu lämpökaivoja 740 m (4 kpl)
Öljynkulutus 16 000 l (17.600 eur), maalämmöllä toteutunut säästö n. 13.000 eur / vuosi.

Rivitalo Nilsiä

Nibe 1345-60 kw maalämpöpumppu
Porattu lämpökaivoja 1200 m (7 kpl)
Öljynkulutus 25 000 l (27.500 eur) maalämmöllä toteutunut säästö 23.500 eur / vuosi.

Kerrostalo Kaavi

Nibe 1345-60 kw maalämpöpumppu
Porattu lämpökaivoja 1400 m (8 kpl)
Öljynkulutus 29 000 l (32.000 eur), maalämmöllä toteutunut säästö n. 24.000 eur / vuosi.

Teollisuushalli Rautalampi (saneeraus)

Nibe 1330-60 kw
Porattu lämpökaivoja: 1248 metriä (6 kpl)
Öljynkulutus 20000 l (22.000 eur), maalämmöllä toteutunut säästö 18.000 eur / vuosi.

Wihuri International Oy uudet toimitilat Kuopio (2013-2014)

3 x 1345-60 kw maalämpöpumput
Porattu lämpökaivoja 4000 m

Omakotitalot

Asennamme 50 – 70 omakotitaloon maalämpöjärjestelmän tai muun lämpöpumppujärjestelmän vuosittain kiinteistöjärjestelmien lisäksi. Olemme asentaneet toiminnan alusta alkaen noin 350 lämpöpumppujärjestelmää eli asiakkaamme säästävät joka vuosi yli 0,6 milj. euroa…siis joka vuosi!

Ota yhteyttä

Oli projektisi iso tai pieni, autamme sinua luotettavasti ja ammattitaidolla.

Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Lämmitys

Pyydä ilmainen mitoituskäynti