Ilma-vesilämpöpumput

NIBE tarjoaa pohjoismaisiin vaativiin olosuhteisiin parhaiten sopivan ulkoilmalämpöpumppujen tuotevalikoiman. NIBEn ilma-vesituotteet antavat parhaimman mahdollisen energiasäästön. Lämmitysjärjestelmän keskus rakennetaan ulko- ja sisäyksiköstä, joka voi olla joko älykkäällä ohjauksella varustettu varaaja/kattila tai muuhun lämmitysjärjestelmään tai varaajaan kytketty ohjainyksikkö. Toimii aina -25 C asti, joka on markkinoiden paras toiminta-alue. Uudisrakennuksissa tarvitaan erillinen LTO-laite ilmanvaihtoon, jolloin NIBE F750+SAM yksikkö antanee paremman lopputuloksen.

NIBEn tuotteistossa valinnanvaraa; useita sisä- ja ulkoyksiköitä, joilla on eri käyttötarpeisiin sovitettuja ominaisuuksia ja joita voi liittää toisiinsa. Valinnan selkeyttämiseksi olemme tehneet suosituksemme eri käyttötarpeisiin:

Pientalokäyttöön:

 • NIBE F2040 & VVM320 – Tehokas,  helppo ja edullinen järjestelmä
 • NIBE F2030 & VVM310 – Monipuolinen järjestelmä kylmimpiin olosuhteisiin
 • NIBE F2040 & SM040 – Öljylämmityksen energiansäästäjäksi
 • NIBE SPLIT  – Kustannustehokas selkeä järjestelmä

Kiinteistökäyttöön:
NIBE F2300 & SMO40 – Monipuolisesti kytkettävä isojen tilojen lämmitykseen

NIBE F2030-järjestelmät

NIBE F2030 lämpöpumpun ympärille rakennetuille järjestelmille on yhteistä  lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tuotto huippuhyötysuhteella kylmimmissäkin olosuhteissa aina -25oC pakkaseen saakka.

Laitteen hyvä korkeiden lämpötilojen tuotto tekee F2030-järjestelmistä houkuttelevan energiansäästöratkaisun etenkin korjausrakentamisessa.

F2030

NIBE F2030 + VVM 310

Monipuolisesti kytkettävissä oleva, älykäs järjestelmä lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tuottoon huippuhyötysuhteella.

NIBE F2030 + VVM 320

Älykäs, tehokas ja kompakti järjestelmä, kun halutaan hyvä energiatehokkuus kylmimmissäkin oloissa ja sisäyksikkö asennetaan kodinhoitohuoneeseen.

NIBE F2030 + VVM 500

Monipuolisesti kytkettävissä oleva, älykäs järjestelmä lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tuottoon, kun käyttövettä tarvitaan tavallista enemmän. Valmiiksi varusteltu aurinkolämmön asennukseen.

NIBE F2030 + SMO20

SMO20 kytkee F2030:n lämminvesivaraajaan ja sähkölisälämpöön yhdellä ohjauksella hallittavaksi kokonaisuudeksi.

NIBE F2030 + SMO40

SMO40 kytkee F2030:n lämminvesivaraajiin, muihin lämmönlähteisiin ja monipuoliseen lämmönjakoon yhdellä ohjauksella hallittavaksi kokonaisuudeksi.

NIBE F2030

F2030:n scrollkompressori tuottaa lämpöä ja kuumaa vettä aina -25oC ulkolämpötilaan saakka erinomaisella energiatehokkuudella.

NIBE F2040-järjestelmät

Älykkäällä ohjauksella varustettu sisäyksikkö VVM 320 ja lämpöpumppu F2040 muodostavat energiatehokkaan lämmitysjärjestelmän ja lämpimän käyttöveden tuoton edulliseen hintaan. Lämmitystarpeen mukaan säätyvä, pohjoisiin oloihin suunniteltu F2040:n invertterikompressori tuottaa lämpöä aina – 20o pakkasiin. Lisävarusteilla F2040:tä voidaan käyttää tehokkaaseen viilennykseen.

Sisäyksikössä VVM320 lämmin käyttövesi on hyvin lämpöeristetyssä, ruostumattomassa varaajassa, mikä mahdollistaa myös kahden suihkun samanaikaisen käytön.

Yksikköön on sen lisäksi sijoitettu sähkövastus tukemaan lämpöpumppua kylmimmissä olosuhteissa. Laite on täydellisesti varustettu asennukseen, mukana vaihtoventtiili, kierroslukuohjatut matalaenergiakiertopumput, paisunta- ja puskurisäiliöt, joten laite voidaan nopeasti ja siististi asentaa esimerkiksi apukeittiöön.

Koko järjestelmää ohjataan sisäyksikön ohjaimella, jossa on älykäsvärinäyttö avustamassa sekä laitteiston käytössä että asennuksen käyttöönotossa. Ohjausyksikön ohjelma voidaan päivittää siinä olevan USB-liitännän kautta. Ohjaus on myös mahdollista liittää NIBE Uplink –palveluun, jolloin järjestelmää voi seurata ja haluttaessa ohjata älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella.

F2040

NIBE F2040 lämpöpumpun ympärille rakennetuille järjestelmille on yhteistä invertterikompressorin antama joustavuus lämmöntuotossa ja mahdollisuus käyttää lämpöpumppua viilennykseen. Laitteen edullinen hinta, pohjoisiin olosuhteisiin tehty tekniikka ja hyvä energiatehokkuus tekevät F2040-järjestelmästä kustannustehokkaan vaihtoehdon maalämmölle, etenkin, jos energiakaivon poraus on vaikeaa.

Lämmityspaketti öljylämmityksen energiansäästöön! Onko öljylämmitysjärjestelmäsi hyvässä kunnossa? Haluatko säästää lämmityskuluissa?

NIBE F2040 + VVM320

Pientalojen älykäs, tehokas ja kompakti järjestelmä lämmitykseen, viilennykseen ja lämpimän käyttöveden tuottoon.

NIBE F2040 + VVM310

Monipuolisesti kytkettävissä oleva, älykäs järjestelmä lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tuottoon.

NIBE F2040 + VVM 500

Monipuolisesti kytkettävissä oleva, älykäs järjestelmä lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tuottoon , kun käyttövettä tarvitaan tavallista enemmän. Valmiiksi varusteltu aurinkolämmön asennukseen.

NIBE F2040 + SMO20

SMO20 kytkee F2040:n lämminvesivaraajaan ja sähkölisälämpöön yhdellä ohjauksella hallittavaksi kokonaisuudeksi.

NIBE F2040

Pohjoismaisen pientalon lämmitys lämpöpumpulla aina -20o pakkasiin.

NIBE F2300-järjestelmä

NIBE F2300 lämpöpumppu tuottaa suurissakin omakotitaloissa ja kiinteistöissä lämpöä ja lämmintä käyttövettä huippuhyötysuhteella myös kylmimmissä olosuhteissa aina -25oC pakkaseen saakka. Laitteen hyvä korkeiden lämpötilojen tuotto tekee F2030 lämpöpumpusta houkuttelevan energiansäästöratkaisun sekä uudisrakennuskohteissa että korjausrakentamisessa.
F2300-sarjassa on mallit F2300-14 ja F2300-20.

NIBEn suunnittelun lähtökohtana on ollut pohjoismaisuuden lisäksi monipuolinen yhdistettävyys ja asennuksen ja huollon helppous. Asennus on tehty mahdollisimman helpoksi, mm. käyttämällä värinöitä vaimentavia, joustavia vesiputkia. Laitteen asennukseen suosittelemme lisävarusteena hankittavaa, lämmitettyä kondenssiputkea, joka johtaa lämpöpumpun lämmitetystä kondenssikaukalosta veden paikkaan, jossa se ei haittaa laitteen toimintaa.

F2300 on monipuolinen tuote, jota voidaan käyttää niin yksin VVM500 sisäyksikön kanssa, mutta etenkin muun lämmitysjärjestelmän osana varmistamassa lämmityksen energiatehokkuuden. Tällöin suosittelemme laitteiston liittämiseen SMO40 ohjainyksiköllä, jolla voidaan liittää aina jopa yhdeksän lämpöpumppua yhteiseen lämmöntuotantoon.

Käyttöönotto on selkeää, koska NIBEn älykkään sisäyksiköt ohjaavat myös lämpöpumpun käyttöönoton. Ja järjestelmää valvotaan ja ohjataan sisäyksikön värinäytöllisellä, helppokäyttöisellä ohjauksella.

F2300 voidaan liittää myös termostaattiohjattuna olemassa olevan lämmönlähteen tueksi, laitteessa on riittävä sisäinen ohjaus lämpöpumppukäyttöön. Tällöin kuitenkin menetetään mm. SMO40:n tuoma ohjattavuus ja Uplink-liitettävyys.

F2300

NIBE Split

Kierroslukuohjattu ilma-/vesilämpöpumppu lämmitykseen, jäähdytykseen ja käyttöveden tuottoon. NIBE SPLIT on käyttövalmis ”Plug and Play”-laitteisto lämmitykseen ja  jäähdytykseen.

Siinä yhdistyvät korkealaatuinen ulkoyksikkö ja sisäyksikkö, joka hyödyntää NIBEn johtavaa kehitystyötä lämmitystekniikassa. Koneikossa on erittäin korkea lämpökerroin ja se on ympäristöystävällinen.

NIBE SPLIT on helppo asentaa ja siinä on ajaton muotoilu.

SPLIT-8_12

NIBE AP-AW30

 • Ilma/vesilämpöpumppu suuriin asuin- ja teollisuuskiinteistöihin
 • Ilma/vesilämpöpumpun teho jopa 35 kW (yhdellä yksiköllä)
 • Tehoporrastus kahdella kompressorilla
 • Jopa neljän yksikön sarjakytkentä
 • Matala äänenpainetaso, jopa 39 dB(A)
 • Sisäänrakennettu lämpötilanrajoitin
 • Sähkövastus (mallista riippuen)
 • Kompressori on täysin äänieristetty rungosta
 • Korkean lämpötilan malleja aina 60 °C asti
 • Alhaiset lämmitys- ja käyttökustannukset
 • Tukeva rakenne

AP-AW30

Ota yhteyttä

Oli projektisi iso tai pieni, autamme sinua luotettavasti ja ammattitaidolla.

Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Lämmitys

Pyydä ilmainen mitoituskäynti